Toskánske šampiňóny

3. července 2010 v 19:36 | vevnisko |  môj dietníček
Jeden z mojich najobľúbenejších receptov aj pre to že je zdravý a neskutočne mňam

Rozpis na 4 - 6 porcií
  • 1 nadrobno pokrájaná cibuľa
  • 1 posekaný strúčik cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 6 šťavnatých paradajok pokrájaných na mesiačiky
  • 1 červená paprika (kápia) pokrájaná na malé kocky
  • 4 šálky šampiňónov pokrájaných na plátky
  • 1 polievková lyžica nadrobno posekanej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica nadrobno posekanej bazalky
  • čerstvo zomleté čierne korenie
  • morská soľ

Postup

  1. Olej zohrejeme v panvici, pridáme cibuľu, huby a papriku, 5 minút opekáme.
  2. Potom pridáme cesnak a paradajky, premiešame a dusíme asi 5 minút.
  3. Odstavíme, vmiešame petržlen, bazalku, posolíme a pridáme štipku čierneho korenia.
  4. Podávajte teplé s cestovinami a strúhaným syrom, alebo vychladnuté ako nátierku na opečený chlieb.
Čas prípravy: 20 minút
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama